Datatilsyn dropper anke i Coolshop-sag

Der bliver ikke nogen anden runde i sagen om spilforhandleren Coolshop, der lagde en videooptagelse af en indbrudstyv ud på sin hjemmeside.

Byrettens frifindelse i forrige uge af spilforhandleren Coolshop bliver ikke anket. Anklagen lød på brud på Persondataloven, fordi Coolshop i frustration over en serie indbrud på et lager havde lagt en http://www.coolshop.dk/catalog/indbrud.php"> videooptagelse af indbrudstyven ud på sin hjemmeside.

Ifølge politifuldmægtig ved Aalborg Politi, Maria Ohrt-Nissen har Datatilsynet opgivet at anke sagen til Vestre Landsret.

»Datatilsynet har meddelt mig, at de ikke ønsket at anke afgørelsen til landsretten,« siger Maria Ohrt-Nissen til ComONs søsteravis CRN.

Datatilsynets beslutning om lade frifindelsen stå ved magt glæder Coolshop-direktør, Jacob Risgaard, som ellers havde fået melding om, at Datatilsynet ville forfølge sagen, fordi man mener, at den er principiel, da der kan være tale om en overtrædelse af lovens bestemmelser om såkaldt personhenførbare oplysninger.

I byretten forsvarede Jacob Risgaard sig med, at der i butikkens lokaler var ophængt skilte, som informerede om, at området var videoovervåget, og at man ved at bryde ind accepterede at deltage i Coolshop TV. Det argument forholdt byretsdommeren sig ikke til, men frikendte alene Coolshop, fordi indbrudstyven ikke kunne identificeres på videobillederne.

Tidligere på ugen var den usædvanlige sag i øvrigt ved at udvikle sig i retning af det absurde, da Aalborg Politi bad Jacob Risgaards advokat om at hjælpe anklagemyndigheden med at fremskaffe bevismateriale i sagen.

For selv om politiet for længst har fået udleveret den kontroversielle videooptagelse, bad anklagemyndigheden igen om at få den. Advokaten kunne så fortælle politiet, videoen havde ligget på Coolshops hjemmeside siden frifindelsen.

Det undrer Jacob Risgaard.

»Det svarer nærmest til at bede en voldtægtsmand om at komme og voldtage pigen igen, fordi man ikke kan finde de tekniske beviser,« siger Jacob Risgaard, som dog understreger, at politiet har været imødekommende og venlige, hver af de i alt fem gange Coolshop har været udsat for indbrud.

»Men det er en lidt mærkeligt prioritering af ressourcerne. Jeg ville jo foretrække, hvis politiet havde koncentreret sig om jagte indbrudstyvene,« siger Jacob Risgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere