Slagsmål om kommunalt KMD-ejerskab fortsætter

Diskussionen om kommunernes ejerskab af deres egen største it-leverandør, KMD, fortsætter. Kommuner afviser at ejerskabet betyder øgede it-udgifter.

Debatten om det hensigtsmæssige i at kommunerne selv ejer deres største it-leverandør, KMD, har fået ny næring efter at Dansk IT og Rambøll Management i rapporten "IT i praksis 2005" slog fast at specialfremstillede fagsystemer sluger 50 procent af de kommunale it-udgifter herhjemme, mod kun 20 procent i Norge.

Men hos KMD ryster man på hovedet af den sammenligning.

»Den sammenligning skriger til himlen. Den danske forvaltningsstruktur er mere decentral end den norske, så danske kommuner har større ansvar for at forvalte landets lovgivning, end de norske har. Fagprogrammer er udviklet til at understøtte lovspecifikke forhold, og derfor bruger danske kommuner flere penge på fagsystemer, end de norske gør,« siger kommunikationsdirektør i KMD, Anders Rosbo, til Jyllands-Posten.

På baggrund af tallene fra Danmark og Norge har Dansk IT's formand Per Buchwaldt rejst kravet om et salg og en privatisering af KMD, der sidder på godt 40 procent af det kommunale it-marked.

Før sommerferien pegede adskillige kommunale it-aktører i IT-avisen ComON på hvordan det kommunale ejerskab af KMD er hæmmende for nytænkningen og udviklingen af it-systemer i forbindelse med strukturreformen. En rundspørge til 66 af landets 271 borgmestre viste at 57,5 procent var parate til at sælge KMD, mens 42,5 procent afviste et salg.

Det samme gør KMD's bestyrelsesformand og næstformand i KL, Anker Boye, fortsat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere