Afrika er afhængig af mobiltelefonen

På mobilfronten er Afrika langt fra et kontinent af u-lande. 300 millioner afrikanske mobilbrugere har skabt helt nye muligheder i den fattige verdensdel. Se hvordan selv simple mobiltelefoner løser store problemer i den afrikanske hverdag.

I Kenya har under 20 procent af befolkningen en bankkonto. Til gengæld har 70 procent en mobiltelefon.

Den situation har et firma udnyttet til at udvikle et populært mobilt betalingsprodukt, som kan bruges til at betale regninger og overføre penge til bekendte.

Noget som ikke nødvendigvis kan lade sige gøre i Vesten.

Som en afrikanske udvikler fortæller, så kan han betale med taxaer med sin telefon i Nairobi, men når han lander i USA, så skal han finde gammeldags penge frem.

Det er bare en af mange måder at bruge mobiltelefonen til at løse hverdagens problemer og opgaver i en verdensdel, hvor kommunikations-infrastrukturen fortsat er under opbygning.

Det kan man læse i Danidas avis Udvikling, der udkommer på tirsdag.

Avisen har kigget nærmere på, hvordan de 300 millioner afrikanere, der nu er udstyret med mobiltelefoner, anvender telefoner, da deres forbrugsmønstre ikke nødvendigvis minder om forbruget i vores del af verden.

Der bliver også kigget nærmere på den oversete konflikt Madagaskar, hvor mobiltelefoner også har hjulpet med at dokumentere den politiske vold. Blandt andet med hjælp fra hjemmesiden Ushahidi.com.

Læs desuden mere om Danida her eller find avisen Udvikling på Facebook.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere