Et velvilligt nej

Microsoft skal kun ændre små ting ved Open Office XML for at får den danske nej-stemme vendt til et »ja.«

"Disapproved with comments" (afvist, med kommentarer") står der på den stemmeseddel, som Dansk Standard i morgen afleverer til ISO vedrørende forslaget om godkendelse af Microsofts Open Office XML som international standard. Kommentarerne anfører, hvad der skal laves om for at Danmark kunne finde på at godkende standarden.

Det er dokumentudvalget under Dansk Standard der har præsenteret forbeholdene.

Medlem af dokumentudvalget, Niels Henrik Sodemann fra Ementor Danmark, siger til ComON, at de fleste forbehold er i småtingsafdelingen.

»De er desuden clearet med baglandet. Det vil sige, at Microsoft har indikeret, at man gerne vil foretage de relevante ændringer,« forklarer han.

Niels Henrik Sodemann illustrerer sin pointe ved at henvise til et af de danske forbehold, der handler om OOXML standardens manglende beskrivelse af understøttelsen af mellemrum mellem østasiatiske bogstaver i et evt. dokument lavet i Word 95.

»Bliver punktet "autoSpaceLikeWord95" beskrevet yderligere eller fjernet fra standarden vil det pågældende punkt således være opfyldt og Danmark vil således være et punkt mindre fra en "Approval",« forklarer han.

ISO-valgprocessen, hvor 100 lande skal stemme om godkendelsen af nye standarder, opererer med fire svar-muligheder: 1)godkendelse, 2)godkendelse med kommentarer, 3)ikke godkendt, med kommentarer plus betingelser for senere godkendelse, samt 4)blank stemme.

Netop fordi forbeholdene var små burde Dansk Standard have valgt at sige »godkendt med kommentarer«, mener Microsofts Jasper Bojsen:

»Men vi respekterer beslutningen om at stemme "ikke godkendt" med kommentarer og betingelserne for senere godkendelse. Vi vil nu arbejde videre med afdækning af kommentarerne, og forventer derefter, at Dansk Standard kan ændre den danske stemme til et "godkendt",« hedder det i en udtalelse fra Jasper Boysen, der er Government Strategy Manager hos Microsoft Danmark.

Ifølge Niels Henrik Sodemann er det dog helt efter reglerne, at tage den negative vinkel, fordi det klart fremgår af direktiverne for den komplekse sagsbehandling krævet ved en ISO-godkendelse, at en betinget godkendelse skal angives som »ikke godkendt, med kommentarer«.

Den endelige afgørelse i sagen næste år kræver to tredjedeles flertal blandt de stemmeberettigede ISO-medlemslande.

»I øjeblikket ligner det 50/50. Nu skal der så forhandles med de lande, der har stemt "ikke godkendt med kommentarer" om hvilke krav, de kan få opfyldt. Lande med meget hårde krav vil man jo nok ikke tage fat i først, mens lande med mindre krav, som relativt nemt vil kunne opfyldes, nok hurtigt kommer i forhandling - det gælder sandsynligvis Danmark. Som led i den konsensus man har opnået i dokumentudvalget er der sammensat en delegationen med repræsentation fra begge sider i sagen, som er klar til at gå i forhandling,« siger Niels Henrik Sodemann.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Engageret platformsejer med flair for it-drift

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Underdirektør til gældsområdet

Netcompany A/S

Test Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere