Politisk krav om lavere gebyr på nethandel

Et bredt flertal i Folketinget er parat til et indgreb, hvis ikke PBS sænker gebyret for internethandel med Dankort.

Prisen for at betale med Dankort på internet skal ned. Det mener et bredt flertal i Folketinget, som nu er parat til et indgreb, hvis ikke bankernes betalingsselskab PBS selv sænker prisen, skriver Dagbladet Børsen.

Konkurrencestyrelsen har opfordret PBS til at sænke gebyret for de mindre betalinger, men PBS vil ikke love at sænke gebyret. Selvom antallet af kortbetalinger på nettet er steget kraftigt har gebyret været stort set uændret siden 1999.

Socialdemokratiets it-ordfører Magnus Heunicke opfordrer erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) til at lægge pres på PBS.

»Hvis ikke PBS frivilligt sænker prisen, så må vi mødes igen i forligskredsen bag dankortaftalen og finde ud af, om vi på en anden måde kan presse dem til at gøre noget. Selv om vi har gjort meget ud af at udbrede internettet til hele befolkningen, er Danmark bagud, når det gælder nethandel,« siger Magnus Heunicke.

Gebyret er i øjeblikket på 1,95 kroner plus 0,1 procent af transaktionsbeløbet. Det rammer især hårdt på de helt små transaktioner, som køb af taletid eller musik på nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere