TDC beordret til at sikre konkurrenter

I morgen træffer IT- og Telestyrelsen en afgørelse, der betyder, at TDC skal holde deres konkurrenter underrettet om alle planer med kobber- og fibernettet.

TDC skal ikke have lov at tromle afsted på bredbåndsmotorvejen, mens konkurrenterne bliver forhindret af diverse vejspærringer. Det er essensen af en afgørelse, som IT- og Telestyrelsen træffer i morgen.

"IT- og Telestyrelsen skærper kravene til TDC. Kravene skal sikre, at de mindre bredbåndsselskaber også fremover kan anvende TDC's bredbåndsnet, og at de kan levere stadigt hurtigere bredbånd til forbrugerne," siger Filip Sundram, der er kontorchef i IT- og Telestyrelsen.

Kravet kommer bag på TDC. Virksomheden var endnu ikke orienteret da ComON.dk konfronterede dem med afgørelsen.

"Vores eneste kommentar lige nu er, at vi er mildt forundrede over, at IT- og Telestyrelsen vælger at orientere pressen inden de orienterer os. Nu vil vores jurister gennemgå afgørelsen og derefter forholder vi os til den," siger Per Christiansen fra TDC.

Afgørelsen sikrer, at konkurrenter bliver informeret i god tid om alle TDC's planer for opgraderinger af kobbernettet. Samtidig må TDC først nedlægge kobberlinjer efter en frist, så andre virksomheder kan nå at omlægge forretningen. Endelig skal TDC åbne for deres fibernet, så konkurrenterne kan sende kunder på nettet.

TDC ejer det landsdækkende kobbernet og er den eneste udbyder af de kobberlinjer, der forbinder bredbåndskunderne med internettet.

Opgraderinger af en del af kobberlinjen betyder, at udstyret skal flyttes tættere på kunden, ligesom en del af strækningen skal udskiftes med fiber for at bredbåndstrafikken kan komme videre ud på internettet.

Opgraderingen betyder, at de selskaber, der bruger kobberlinjerne, skal foretage nogle betydelige investeringer. Det gør det svært for de mindre selskaber at konkurrere med TDC. Den konkurrencefordel skal IT- og Telestyrelsens afgørelse reducere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere