Outsourcing: Østeuropa og Afrika bider Indien i haserne

Indien er verdens outsourcing-land nummer et, men Østeuropa og Afrika bliver mere og mere interessante for europæiske virksomheder, vurderer Gartner.

Verdens største demokrati, Indien, er stadig den absolut foretrukne destination, når europæiske og amerikanske virksomheder sender it-opgaver ud af landet. Men analyseinstituttet Gartner peger på at lande som Tjekkiet, Polen, Ungarn og Rusland sammen med landene i Nordafrika for alvor er begyndt at blive troværdige alternativer til Indien for europæiske virksomheder med offshore outsourcing tanker.

Indien er stadig førende på feltet, og bør indgå i en virksomheds overvejelser omkring valg af outsourcingland. Men det er også forkert blot at vælge Indien uden at have haft andre lande inde i overvejelserne, pointerer Gartner.

Foruden Østeuropa og Nordafrika peger Gartner også på lande som Kina, Mexico, Israel, Irland, Spanien og Sydafrika som de mest oplagte og modne udfordrer til Indien.

Ved valg af land bør virksomhederne blandt andet se på den lokale regerings velvilje over for outsourcing, sprogkundskaber, infrastruktur, uddannelsessystem, omkostninger, politisk og økonomisk stabilitet samt landets juridiske system og mængden af tilgængelig arbejdskraft.

Gartner anslår at markedet for offshore outsourcing i 2007 vil nå 50 milliarder dollars, svarende til omkring 310 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere