Peter Sunde vil revolutionere netbetaling

Beløn skaberne direkte.

Hvem burde tjene mest. Musikere der blotlægger deres hjerte og sjæl for deres kunst, eller X-Factor stjerner der bliver bakket op af hele pladebranchens pr-maskine? Det spørgsmål vil The Pirate Bays tidligere talsmand, Peter Sunde, nu besvare.

Pengene skal følge dem, der fortjener det.

Og det er præcis det, som hans nye mikrobetalingstjeneste Flattr sørger for. Navnet er en sammentrækning af flatter(smiger) og flat rate. Systemet går ud på, at man indbetaler et beløb på sin konto og herefter kan belønne bloggere, musikere, fotografer, filmskabere, hvis man synes deres værk fortjener det. Altså en økonomisk udgave af Digg.

Grundtanken er, at med det digitale nedbrud af ophavsretten vil flere publisere deres indhold gratis på nettet. Det bliver de dog ikke rige af. Tilsvarende er det vanskeligt for læsere, lyttere og seere at belønne kunstneren bag værker, som de finder belønningsværdige.

Men med Flattr kan det nu lade sig gøre. Når Flattr går i luften om nogle uger, så vil det være muligt for at alle at installere en Flattr knap på deres site, på samme måde som der nu findes Digg og Facebook ikoner.

Brugerne indbetaler et beløb til deres Flattr-konto og hver måned bliver beløbet fordelt mellem de personer, som brugeren har Flattr'et.

Tankegangen bag konceptet er en udløber af rettighedskrigen, hvor fildelere siger, at de gerne vil betale kunstnere for værkerne, men meget nødig vil belønne foreksempel pladebranchen.

Man kan indbetale penge med Paypal, sms og lokale tjenester.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere