Pris til digital kunst

Den østrigske kunstpris »Prix Ars Electronica 2004« blev tirsdag uddelt i syv kategorier.

Den mest prestigefyldte pris for computerkunst, »Prix Ars Electronica«, blev tirsdag uddelt af et internationalt dommerpanel. Vinderne blev udvalgt blandt 3.341 indsendte projekter fra 69 lande.

I kategorien for computeranimation og visuelle effekter gik prisen til Chris Landreth for en film om den canadiske kunstner Ryan Larkin.

Prisen for bedste digitale musik gik til Thomas Köner, mens Ben Rubin og Mark Hansen vandt prisen i kategorien interaktiv kunst med deres »Listening Post«.

Dommerpanelet i den østriske by Linz har belønnet Creative Commons projektet med en pris i kategorien Net Vision. Creative Commons udvikler en alternativ licensmodel til film, musik og andre digitale medier.

Den nyoprettede pris for Digital Communities gik dels til AIDS-projektet »The World Starts With Me« og dels til online-grønspættebogen Wikipedia.

I kategorien for freestyle computing gik prisen til den 19-årige Thomas Winkler for udviklingen af en version af det klassiske spil Tron til mobiltelefoner.

Foruden æren er det østrigske kunstpris forbundet med en kontant belønning. Den samlede præmiesum var i år på næsten 800.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere