SDC Dandisc har ny opkøbskandidat i sigte

Danske SDC Dandisc arbejder fortsat mod en nordisk stor-fusion og har blandt andre danske Tocano i kikkerten. Lykkedes det ikke, kan SDC være nødsaget til at måtte skære ned.

Trods det aflyste køb af svenske DCM, arbejder den danske dvd-producent SDC Dandisc fortsat med planerne om at købe en lokal konkurrent og skabe en nordisk modpol til de centraleuropæiske markedsledere

»Der er jo også andre spillere i Norden - eksempelvis Tocano A/S,« siger SDC Dandisc' administrerende direktør Jesper Boysen til IT-avisen ComON.

Han navngiver dermed en af de virksomheder, som SDC nu finder interessant. Danskejede Tocano A/S har hovedsæde i Solrød Strand, men har også afdelinger i Sverige, Norge og Finland. Ifølge eget udsagn producerer selskabet ugentligt to millioner cd'er, en million dvd'er og en halv million VHS-bånd. I det seneste regnskabsår tjente selskabet 7,3 millioner kroner på bundlinjen.

SDC vil i top-10
Målet med at købe op er at vokse ind i den europæiske top-10, og dermed skabe en virksomhed, som vil give SDC Dandisc de fornødne stordriftsfordele og samtidig tage brodden ud af den ressourcekrævende konkurrence om det nordiske marked.

Oprindeligt var DCM udset til at spille den rolle, men den svenske konkurrent forlangte for mange penge til, at det var økonomisk forsvarligt for SDC Dandisc at gennemføre overtagelsen.

»Vi kunne ikke få vores pay-back tid på denne investering ned på et rimeligt niveau,« forklarer Jesper Boysen.

Selv om fusionen glippede i første omgang, er DCM dog også stadig fusionskandidat. Prisen skal blot være en anden, så omsætningsvæksten ikke sker uden, at indtjeningen følger med.

»Der er ikke lukket nogle døre fra vores side. Vi er fortsat parate til at gennemføre dette køb, men det skal være til rigtige pris,« forklarer Jesper Boysen og uddyber:

»Verden går jo videre og et nej i dag kan være et ja på et senere tidspunkt.«

Mislykket opkøb kan medføre nedskæringer
Opkøbet er nødvendigt, fordi priskonkurrencen mellem producenterne på dvd-markedet er meget stor. Det gør, at producenterne skal foretage store investeringer for at fastholde sit salg. Det gøres bedst som én samlet nordisk spiller, har Jesper Boysen tidligere fortalt.

»Men hvis alt mislykkes så må vi tilpasse os yderligere i takt med markedsudviklingen, således at vor indtjening fastholdes,« siger Jesper Boysen.

Dermed kan det blive nødvendigt for SDC Dandisc igen at skære ned i medarbejderstaben. I perioden 2000-2003 nedlagde selskabet 120 stillinger og lukkede afdelingerne i Schweiz og Tyskland. Det skete efter, at selskabet på de tre år tabte i alt 73 millioner kroner, da VHS-markedet pludselig forsvandt. Nu er fokus rettet ind på dvd-produktion, og der er igen et tocifret millionoverskud i butikken.

I 2003 var selskabet den store positive overraskelse på Københavns Fondsbørs. Kursen steg ikke mindre end end 270 procent fra 13,5 til 50 kroner. I starten af året fortsatte himmelkursen, men på seneste halve år er det gået den anden vej for SDC Dandisc. Den sidste uge er kursen faldet 14 procent efter at selskabet kom med en mindre nedjustering i forbindelse med halvårsregnskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere