Kopisikring koster dvd-hus dyrt

Den danske dvd-producent SDC DanDisc har måtte bruge et større beløb på øget kopisikring af dvd'erne. Det har kostet selskabet, der i første halvår tjente næsten to millioner mindre end i 2003.

Overskuddet faldt 21 procent i første halvår for den danske dvd-producent SDC DanDisc. Omsat til kontanter betød det, at der rullede 1,8 millioner kroner mindre ind i pengekassen end i tilsvarende periode i 2003. I alt endte overskuddet på 6,6 millioner kroner.

Nedgangen for teknologiselskabet med hovedsæde på Frederiksberg i København skyldes primært, at den voksende piratkopiering af dvd-film, har tvunget selskabet til at forstærke indsatsen mod piraterne. Det kostede sammen med en omlægning af selskabets lån halvanden million i det første halvår.

Piraternes hærgen og den høje oliepris tvang SDC DanDisc-ledelsen til sammen med regnskabet at komme med en mindre nedjustering af forventningerne til indtjeningen. Hvor man tidligere forventede et årsoverskud før skat på 30-40 millioner kroner, præciserer ledelsen nu, at indtjeningen kommer til at ligge i den nedre del af det interval - altså tæt ved 30 millioner kroner. Pengene skal hentes hjem i efterårshalvåret, hvor film- og musik-salget traditionelt set har sin store periode blandt andet i kraft af salget op til jul.

Lukker VHS-produktion i Østjylland
Samlet set steg salget i første halvår en smule for SDC DanDisc til 248 millioner kroner. Det er primært trukket frem af stor efterspørgsel på dvd-skiver, mens selskabets salg af VHS-bånd fortsat falder drastisk. Det har fået SDC til ved udgangen af 2004 helt at lukke VHS-produktionen i Brabrand og samle dem i Stockholm.

I stedet øges fokus på dvd'er, hvor selskabet nu poster 50 millioner kroner i at udbygge fabrikken i Sakskøbing på Lolland, samt bygge ny dvd-fabrik i England, der skal tage sig af de lokale kunder.

SDC købte i juli sin største nordiske konkurrent, svenske DCM. I øjeblikket er de to selskaber ved at lægge de sidste hænder på sammenlægningen, der skal skabe en stor nordisk producent med en samlet omsætning på næsten 800 millioner kroner. Sammenlægningen ventes endeligt gennemført i september.

Trods det faldende overskud steg aktiekursen godt tre procent efter regnskabet, men tirsdag morgen faldt kursen dog næsten ti procent, hvilket betyder, at kursen nu ligger godt syv procent lavere end før regnskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere