IBM skal give Maconomy nordisk gennembrud

Den danske softwareproducent Maconomy har indgået en salgsaftale med giganten IBM, der nu tager Maconomys økonomistyringssoftware med ud i tasken. Det vil få stor betydning i Norden, vurderer Maconomy.

Den danske producent af økonomisk software har indgået en to-årig salgsaftale med den nordiske afdeling af IBM. Det er udvidelse af det hidtidige samarbejde omkring IBMs Universal DB2 databse og betyder, at Maconomy nu bliver officiel partner med IBMs afdeling for små og mellemstore virksomheder.

»IBMs sælgere i hele Norden skal nu til at sælge vores software til deres kunder, og det forventer vi os meget af. I Danmark er vi efterhånden kendte, men det kniber noget mere i Sverige og Norge. Derfor vil det få stor betydning, at vi nu kommer ud sammen med en stor partner som IBM,« fortæller Anette Galskjøt, Corporate Relations-direktør i Maconomy.

Udover direkte salg skal IBM også bistå Maconomy med henvisninger af nye kunder, telemarketing og seminarer.

»Vi forventer helt klart et øget salg, fordi vi nu kan trække på IBMs enorme salgsstyrke. Men hvor meget det bliver, er svært at sige, fordi det endnu er nyt for os,« fortsætter Anette Galskjøt.

Aftalen er godt nyt for Maconomy, der har været igennem en barsk kamp for at gøre forretningen rentabel. Efter børsnoteringen i januar 2001 har virksomheden tabt 173 millioner kroner og er først nu ved at finde sin plads på markedet. For hele året 2003 forventer Maconomy for første gang nogensinde at kunne præsentere positive tal på bundlinjen.

Maconomys software retter sig primært mod fem brancher: Reklame, Konsulent, Revision, Forskning & Udvikling, samt interne serviceafdelinger.

Efter offentliggørelsen af samarbejdet med IBM steg Maconomys aktiekurs 14 procent til kurs 16,50.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere