Lotus satser på fjernundervisning via Internet

Fjernundervisning via Internet er et af de hurtigt voksende markeder i IT-industrien. I USA vil over 92 pct. af de større virksomheder begynde at arbejde med web-baseret undervisning inden årets udgang, ifølge en undersøgelse, som analysefirmaet IDC har foretaget. Også i Danmark begynder både erhvervsliv og den offentlige uddannelsessektor nu at rykke for alvor.


Det virtuelle klasselokale giver nemlig helt nye muligheder for undervisning uafhængigt af tid og sted. Det gælder f.eks. i forbindelse med pc-kørekortet, en studentereksamen via web eller et firmas tilbud om efteruddannelse, hvor de ansatte udnytter Internet eller virksomhedens interne intranet.


Lotus har netop introduceret det nye LearningSpace Anytime 3.0, der skal give helt nye muligheder for fjernundervisning via Internet. Brugerne kan lade sig uddanne i præcist det tempo, de foretrækker - selvstændigt eller interaktivt via et virtuelt klasseværelse på Internet.


"LearningSpace er blevet vel modtaget i Danmark, hvor adskillige kunder i dag benytter systemet til fjernundervisning. Eksempler er Næstved Kommune, Kolding Tekniske Skole og Toftlund Studenterkursus," siger adm. direktør Henrik Mørck, Lotus Development Danmark.


En ny aftale med det amerikanske softwarehus Macromedia udbygger nu denne position. Som led i aftalen overtager Lotus Macromedias Pathware system til uddannelsesstyring og en række andre tilknyttede programpakker. Desuden har Lotus tegnet licens på velkendte Macromedia multimedia-produkter som Shockwave, Flash og Authorware, der vil blive integreret i fremtidige Lotus-produkter.


Macromedia Pathware, der har sin særlige styrke i styring og rapportering af selvstudier via Internet, skal supplere LearningSpace. Pathware er godkendt af de strenge amerikanske luftfartsmyndigheder og benyttes bl.a. af United Airlines, Compaq, Intel, Sprint og Federal Express. Tilsvarende har Lotus store internationale LearningSpace-kunder hos University of Monterey, Siemens, AstraZeneca og American Express.


Den nye Lotus LearningSpace Anytime 3.0 er en serverbaseret programpakke, der kan levere online undervisning for alle med en almindelig web-browser eller en Lotus Notes klient.
Kursisten kan vælge mellem at optræde direkte i den virtuelle skoleklasse eller arbejde på opgaverne, hvornår og hvor han/hun har lejlighed til det.


I forbindelse med "live" timer i det virtuelle klasseværelse benytter lærere og elever fælles applikationer, online-tavler og forskellige "følg mig" funktioner.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    EG Danmark A/S
    Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere