03 til dansk forskning

Dansk forskning er for dårlig til at omsætte ideer til økonomisk gevinst. Sammenlignet med andre europæiske lande ender vi sidst i feltet.

De danske forskningsinstitutioner er alt for dårlige til at få omsat deres forskningsresultater til økonomisk gevinst. Det fremgår af en international analyse, som Videnskabsministeriet har fået lavet, og som gengives i Dagbladet Børsen.

Analysen tager udgangspunkt i hvor mange patentansøgninger, der kommer ud af hver milliard investeret i offentlig forskning. Og her indtager Danmark sidstepladsen i en sammenligning med fire andre europæiske lande.

Hver gang, der i Danmark investeres en milliard i forskning afføder det kun tre patentansøgninger. I Schweiz bliver den samme milliard omsat til 40 patentansøgninger, mens tallet i Tyskland, Holland og Belgien er henholdsvis 16, 11 og 10.

Regeringen har siden sin tiltræden satset på at en højere kommerciel udnyttelse af den danske forskning, men hidtil er det altså ikke lykkedes.

»Det er langtfra tilfredsstillende, og det dokumenterer at vi må sikre en mere effektiv brobygning mellem opfindelser og kommercialisering,« siger Videnskabsminister Helge Sander til Børsen.

Det er inden for de seneste år blevet gjort mere enkelt for forskningsinstitutionerne at udskille deres forskningsresultater i et selvstændigt selskab - og på den måde forsøge at dyrke det økonomiske potentiale. Men det afspejler sig altså ikke i tallene endnu.

De bedste i Danmark til at få kommercialiseret sine opfindelser er forskerne ved Risø og DTU.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere