DF: Styrelse for langsomme over for elselskaber

Konkurrencestyrelsen burde have bedt elselskaberne sætte deres bredbåndsprojekter på stand-by, da styrelsen indledte sin undersøgelse af aktiviteterne. Nu kører elselskaberne derudaf, mens styrelsens undersøgelse lader vente på sig, anfører Dansk Folkeparti.

Konkurrencestyrelsen er alt for langsom i optrækket i forhold til elselskabernes investeringsiver i bredbåndsprojekter. Det mener Dansk Folkepartis it-ordfører Jørn Dohrmann, der kritiserer at Konkurrencestyrelsen nu på syvende måned er ved at undersøge aktiviteterne, mens elselskaberne kører derudaf med fuld fart.

»Konkurrencestyrelsen burde have sagt til elselskaberne, at de skulle sætte deres bredbåndsprojekter på stand-by indtil styrelsen var færdig med sine undersøgelser,« siger Jørn Dohrmann i en kommentar til at IT-avisen ComON i går kunne afslører, at styrelsens undersøgelse ikke bliver færdig før sommerferien, som lovet. Derimod må politikere og andre, der har fået øjnene op for elselskabernes milliardinvesteringer vente til august med at få Konkurrencestyrelsens vurdering af aktiviteterne.

Jørn Dohrmann frygter at elselskaberne nu bare investerer i bredbånd for fuld fart.

»Hvis ikke de (Konkurrencestyrelsen, -red.) griber ind her og nu, så fortsætter elselskaberne bare derudaf,« påpeger Jørn Dohrmann og fortsætter:

»Det er slapt af Konkurrencestyrelsen, at de ikke kan se, at det her område sejler,« understreger Jørn Dohrmann.

Han hæfter sig ligeledes ved udmeldingen fra bestyrelsesformanden for bredbåndsselskabet Midtvest Bredbånd her på ComON mandag. Firmaet er stiftet af syv vestjyske elselskaber og bestyrelsesformand Flemming Poulsen meldte overraskende ud, at investeringerne kunne risikere at kunne ses på de sidste decimaler på kundernes elregninger. Dermed brød han med tidligere udmeldinger fra elselskaberne om at kunderne på ingen måde ville komme til at kunne stå med regningen for investeringerne. Udmeldinger, som i høj grad har beroliget landspolitikerne

»Elkundernes penge er ikke en stor pengetank, som de bare kan bruge løs af,« siger Jørn Dohrmann. Han peger på at elselskabet SEAS i slutningen af 80'erne kastede sig ud i millioninvesteringer i laks, tomater og vindmøller, med et tab for elkunderne på 230 millioner kroner til følge.
»De har prøvet laks. Hvad bliver det næste? Flyselskaber?,« spørger Dansk Folkepartis it-ordfører.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere