Norsk bagmandspoliti sender millionbøde til Siemens

Forsvarsskandalen ruller fortsat i Norge, hvor Siemens nu har fået et bødeforlæg på to millioner norske kroner for at have inviteret to forsvarsansatte med på golftur til Spanien.

Økokrim, som det norske bagmandspoliti hedder, har sendt et bødeforlæg på to millioner norske kroner til Siemens og to personer tilknyttet selskabet, skriver Dn.no.

Siemens er under beskydning for at have bestukket sig til forsvarskontrakter i Norge. Sidste kapitel er bødeforlægget fra Økokrim, som indtil videre skal sætte punktum i sagen.

Det handler om, at Simens angiveligt har betalt for at sende tre forsvarsansatte på golftur til Alicante tilbage i 2004.

Siemens advokat mener imidlertid ikke, at der grundlag for at kalde golfturen ulovlig, og anbefaler at Siemens ikke betaler bøden.

Bødeforlægget vil afgøre bestikkelsessagen endeligt uden domstolsbehandling. Siemens har 14 dage til at tage stilling til millionbøden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere