Aktier: Netmæglere er billigere

Bankernes gebyrer på aktiehandel er 10 gange så høje som internetmægleres.

Når man skal handle aktier, er internetmæglere er den billigste løsning. Det kniber med konkurrencen mellem bankerne, og derfor er det ofte op til 10 gange dyrere at bruge banken, end det er at handle aktier på nettet. Det skriver Politiken.

Alle de store banker - Danske Bank, Nordea, BG Bank og Jyske Bank - tager nøjagtig samme dyre pris: O,5 procent i kurtage af handelsbeløbet og et minimumsgebyr på 75 kroner.

»Ja de er dygtige til at tale sammen - man skal jo ikke forvirre kunden,« siger John Norden fra forbrugerportalen Mybanker.dk.

Til sammenligning tager de to netmæglere Etrade og Nordnet langt lavere gebyrer. Nordnet tager for eksempel kun 0,14 procent i kurtage, og for kunder der handler meget, kommer prisen helt ned på 0,05 procent.

En gennemsnitlig Nordnet-kunde handler otte gange om måneden for 82.000 kroner per handel, hvilket i alt giver gebyrer for 6.624 kroner om året. De samme handler ville i Danske Bank koste omkring 42.000 kroner.

Trods de lavere gebyrer lader netmæglernes gennembrud vente på sig her i Danmark. Etrade og Nordnet tegner sig kun for 11 procent af alle handler og har tilsammen en markedsandel på 3,6 procent af den samlede omsætning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere