Send din e-faktura via banken

Nu tilbyder Danske Bank og BG Bank deres erhvervskunder at ordne formidlingen af e-fakturaer mellem virksomheden og det offentlige.

Nu tilbyder både Danske Bank og BG Bank deres erhvervskunder at ordne formidlingen af e-fakturaer mellem de enkelte virksomheder og de offentlige myndigheder.

Hvis man i forvejen har en office-banking-løsning hos et af de to pengeinstitutter Danske Bank eller BG Bank, kan man fra 1. februar bruge sin bankforbindelse, når man skal aflevere elektroniske fakturaer til det offentlige. Det kræver blot, at man har tilpasset sit bogføringssytem, så fakturaerne kan påføres det særlige 13-cifrede EAN-nummer, der identificerer den konkrete modtager.

»De kunder, som har et økonomisystem, der kan danne en såkaldt OIOXML (Offentlig Information Online eXetensible Markup Language), kan sende den til os. Det er sådan set ikke banken, der danner fakturaen - det er virksomheden, der danner fakturaen, og så stiller vi transport til rådighed og sørger for, at fakturaen kommer frem til det offentlige,« siger Søren Kiilerich fra Danske Bank til ComON.

Rent praktisk har virksomhederne muligheden for at indsende deres e-fakturaer til en af de såkaldte VANS-operatører - Dan Net, KMD, CSC, IBM eller WM-Data - som, foruden et mindre transaktionsgebyr, opkræver den enkelte virksomhed et gebyr for at lave en oprettelsesaftale med abonnement. En anden mulighed er, at man selv bruger en af de fakturaportaler, som kan findes på virk.dk.

Det nye i forhold til VANS-operatørerne er, at Danske Bank og BG Bank nu tilbyder deres erhvervskunder den samme service - forskellen er blot, at de eksisterende erhvervskunder naturligvis ikke skal betale for oprettelse og abonnement, men alene skal betale transaktionsgebyret, som hos Danske Bank er på 75 øre.

Så hvis man allerede er kunde i Danske Bank eller BG Bank og har indstillet sit økonomisystem til at kunne danne OIOXML, kan det naturligvis ikke betale sig at henvende sig til VANS-operatørerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere