Næsten 6000 skal fyres hos HP i Europa

Af de 14.500 jobs, som HPs koncernchef Mark Hurd har meddelt skal afvikles over de næste halvandet år, er 5900 placeret i Europa.

Hvorvidt Mark Hurds store fyringsrunde kommer til at gøre ondt i Danmark er endnu uvist. I sommer mente den danske direktør for HP, Walther Thygesen, at Danmark sandsynligvis ikke vil blive alt for berørt.

Det må stå hen i det uvisse lidt endnu, om det kommer til at holde stik. Nu hvor tallet på 5900 stillinger er lagt fast, kommer det hårde arbejde med at fordele nedskæringerne ud på hele EMEA-regionen (Europa, Mellemøsten og Afrika). En stor del af stillingerne bliver helt sikkert skåret væk i Frankrig, England og Tyskland. Men det kan ikke undgås at stillinger i andre lande også skal skæres væk.

Danmark hører organisatorisk i HP sammen med Norden og en række andre mindre europæiske lande som Benelux, Schweiz og nogle østeuropæiske lande. Denne såkaldte GWE-gruppe skal sandsynligvis også sammenlagt skære en del stillinger.

Mark Hurd har bebudet at stillingerne skal skæres væk over det næste halvandet år. Derfor er det langt fra sikkert at der bliver sat navne på samtlige 5900 stillinger i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere