Betinget fængselsdom for musikdeling på nettet

En fransk straffedomstol har afsagt den hidtil hårdeste dom i en sag om musikdeling på nettet.

Det franske musik-brancheforbund har gjort alvor af sine trusler om at bekæmpe fildelingen på nettet med alle midler. I sidste uge blev ejeren af hjemmesiden miditext.net idømt seks måneders betinget fængsel og en bøde på 20.000 euro eller næsten 150.000 kroner.

Domstolen i Paris-forstaden Nanterre slog fast at ejeren af miditext.net ulovligt har offentliggjort sangtekster på nettet.

Brancheforbundet CSDEM glæder sig over dommen, der er den første af sin art i Frankrig. Foruden bøden skal den dømte betale erstatning til brancheforbundet og tre musikforlag.

Allerede den 31. maj 2002 fik CSDEM lukket hjemmesiden miditext.com, som også blev anklaget for at publicere copyright-beskyttede sangtekster, men kort tid senere åbnede en ny hjemmeside under adressen miditext.net med næsten identisk indhold.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere