TDC under luppen efter prisfald på bredbånd

Konkurrencestyrelsen holder øje med TDC, efter meldingen om at det vil fordoble hastigheden for bredbånd uden at kræve flere penge for det.

TDC er under luppen i konkurrencestyrelsen, efter at selskabet har meddelt, at det vil fordoble hastigheden på bredbånd, uden at prisen stiger. Det skriver Børsen.

Foreløbig er meldingen blevet positivt modtaget i Konkurrencestyrelsen. Men styrelsen holder øje med TDC - især engrosprisen - den pris som andre selskaber skal betale for at benytte TDC´s net, holdes der øje med.

»Det er da et skridt i den rigtige retning, at TDC sænker prisen på bredbånd. Nu ser vi så frem til, at TDC sænker sine engrospriser, så konkurrenterne ikke klemmes ud af markedet,« siger kontorchef i Konkurrencestyrelsen, Niels Rytter, til avisen.

Niels Rytter vil ikke kalde den nuværende offensiv for prisdumping. Men han advarer alligevel TDC mod at gå endnu videre.

»I februar tilbød TDC sine kunder med 1 Mbit-forbindelser, at de kunne få 4 Mbit til samme pris i en periode frem til maj i år. Hvis tilbuddet havde været af permanent karakter, ville vi ikke have accepteret det uden en samtidig reduktion af engrospriserne,« siger Niels Rytter.

I IT- og Telestyrelsen har man i et stykke tid undersøgt konkurrenceforholdene på det danske telemarked, herunder TDC´s position som engrosleverandør til de andre selskaber.

Kontorchef Henrik Brodersen fra styrelsen vil på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvilke indgreb der kan blive tale om over for telegiganten, efter at det har vist sig, at der ikke er effektiv konkurrence på det danske bredbåndsmarked.

»Der kan blive tale om forskellige forpligtelser. Vi kan for eksempel pålægge TDC prisforpligtelser, pålægge dem at give deres konkurrenter adgang til visse af dets produkter, samt adgang til TDC´s centraler,« siger Henrik Brodersen.

Er der en meget lille forskel på engrosprisen på bredbånd, og den pris som kunderne betaler, kan det ifølge Henrik Brodersen, være tegn på et konkurrenceproblem.

TDC mener, at det er for tidligt at sige noget om, hvorvidt engrosprisen skal ned.

»Men set isoleret er det hævet over enhver tvivl, at de danske engrospriser er blandt de laveste, sammenlignet med det øvrige Europa,« siger vicedirektør i TDC, Jens Hauge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere