Fredning af udskældt lønsystem vækker politisk harme

Efter en overfladisk sammenligning med konkurrerende systemer uden hjælp fra uvildige eksperter, er det skandaleramte Statens Lønsystem blevet blåstemplet af Økonomistyrelsen selv. Forløbet vækker politisk harme.

Statens egenudviklede lønsystem, Statens Lønsystem (SLS), er fuldt på højde med de øvrige systemer, som bruges i den offentlige sektor. Derfor skal SLS også i de kommende år stå for udbetalingen af løn til mere end 160.000 statsansatte. Det er konklusionen i Økonomistyrelsens egen undersøgelse af dets udskældte lønsystem, som efter 13 års udvikling og en udgift til skatteborgerne på knap 430 millioner kroner først var i fuld drift sidste år og som stadig volder problemer.

Styrelsens beslutning om at SLS ikke skal erstattes af et standardsystem, som ellers er Økonomistyrelsens overordnede målsætning, bygger på sammenligninger af driftsudgifterne i forhold til konkurrerende systemer.

»Alternativet til SLS er markedssystemer, og sammenlignet med dem er SLS ikke dyrere,« siger Claus Juhl.

Han forklarer at styrelsen har indhentet pristilbud på en række tilsvarende systemer og selv sammenlignet dem med de eksisterende udgifter til driften af SLS. Styrelsen har dog ikke lavet en nøjere sammenligning af funktionaliteterne i de forskellige systemer, ligesom uvildige konsulenter heller ikke har været inddraget.

»Vi er sagtens selv i stand til at vurdere SLS op i mod de andre systemer,« understreger Claus Juhl.

Den overfladiske undersøgelse og efterfølgende blåstempling af styrelsens eget 430 millioner kroner dyre system vækker politisk harme på Christiansborg.

»Det er slet ikke tilfredsstillende. Man burde kunne forvente mere omhu, når det drejer sig om hundrede millioner af skatteydernes penge,« siger SF's it-ordfører Morten Homann.

Også hos de radikale vækker Økonomistyrelsens egen overfladiske undersøgelse forundring.

»Jeg kan ikke forstå at man i lyset af de problemer der har været, ikke vælger at få en uvildig kvalitetsstempling af systemet. Det ville være en beskeden udgift i forhold til de mange penge man har brugt indtil videre,« siger de radikales digitaliseringsordfører Morten Østergaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere