Søværnet tilbyder gratis sms-overvågning

Søværnet er nu klar med gratis sms-overvågning af danske lystfartøjer. Det skal få flere private sejlere til at installere AIS-udstyr.

Nu kan du få en sms fra Søværnet hvis nogen stikker af med din båd. Den gratis overvågning af lystfartøjer er et nyt tilbud fra Søværnets Operative Kommando (SOK), der skal få flere private sejlere til at installere det såkaldte Automatic Identification System (AIS).

Med AIS kan skibe udveksle oplysninger indbyrdes og med stationer på land. Systemet fanger signaler fra andre skibe i nærheden og viser dem på skibets elektroniske søkortsplotter. Det skal mindske risikoen for kollisioner og forbedre søværnets muligheder for at hjælpe nødstedte skibe.

»Siden systemet blev introduceret til store skibe i 2002, har det givet et stort bidrag til sejladssikkerheden. Det med, at skibe hele tiden udsender informationer til hinanden, giver et stort bidrag til sikkerheden i farvande med tæt sejlads. Og endnu mere hvis sigtbarheden er nedsat på grund af mørke eller tåge,« siger orlogskaptajn Mick Nielsen fra SOK.

Skibe på over 300 bruttoregistertons skal installere systemet, men søværnet håber at det også bliver udbredt blandt fritidssejlere.

»Det er yderligere et bidrag til at udbrede kendskabet til et system, der kan forbedre sejlladssikkerheden og forbedre SOKs muligheder for at hjælpe, hvis uheldet er ude,« siger Mick Nielsen.

Det er gratis at bestille sms-overvågning af sin båd, men det nødvendige udstyr koster 5-7.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere