Politikere skal lære om Linux

Den 28. maj inviteres Folketingets politikere og beslutningstagere fra erhvervslivet til en Linux-dag på Christiansborg.

De tre open source-foreninger DKUUG, SSLUG og KLID er gået sammen om at afholde en Linux-dag på Christiansborg onsdag den 28. maj. Linux-dagen henvender sig til Folketingets politikere og beslutningstagere fra erhvervslivet, men der er fri adgang for alle, og man kan tilmelde sig på denne side.

Det er de kommercielle og politisk-etiske perspektiver for det frie operativsystem, der står i centrum for arrangementet.

Konferencen åbnes af formanden for Folketingets videnskabsudvalg, Marianne Jelved (R), og der er bl.a. indlæg fra Lenovo, Danosoft og Lett Advokatfirma.

Helt i tråd med tidens grønne trend fremhæves det i Linux-dagens officielle pressemeddelelse, at operativsystemet kan »forbedre miljøet ved at forlænge computernes levetid« og »nedbringe forbruget af dyre licenser og nyindkøb af computere«.

I det officielle program uddybes miljøvinklen yderligere: »Med Linux installeret kan computerne fortsætte som enkle arbejdsstationer dobbelt så længe før de må skrottes, hvilket er godt for pengepungen og miljøet«.

Og hvis man straks får lyst til at komme i gang med at redde klimaet, er der mulighed for at prøve Linux og få en cd med på hjemturen - som forhåbentlig foregår på cykel af hensyn til co2-regnskabet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere