Afgift på dvd´er kan fjernes

Blankmedie-afgiften på dvd-skiver kan afskaffes, uden at Danmark taber penge. Det er konklusionen i en rapport fra Skatteministeriet. Ifølge rapporten vil et fald i grænsehandlen med blanke medier, kunne finansiere afgiftslettelsen. Det skriver Børsen.

En kraftig vækst i grænsehandel med blanke dvd-medier, får nu Skatteministeriet til at foreslå, at afgiften på blanke dvd´er afskaffes. Det er ifølge ministeriet, det der skal til for at komme den heftige grænsehandel til livs.

Ifølge ministeriets eksperter går statskassen hvert eneste år glip af millioner af kroner, fordi folk vælger at købe blanke dvd´er i blandt andet tyske webbutikker.

I alles interesse
Ministeriet mener, at det vil være i forbrugernes, butikkernes, kunstnernes og statens interesse at halvere eller afskaffe afgiften på blanke dvd´er. Afgiften herhjemme er cirka en 10´er per skive, mod kun 60 øre i Tyskland.

Ifølge Børsen skriver Skatteministeriet i en rapport om emnet, at:

»På baggrund af specielt de store forvridninger, der er forbundet med grænsehandelen, vil det være samfundsøkonomisk optimalt at fjerne blankbånds-ordningen og kompensere ophavsmændende med direkte tilskud.«

Den udmelding modtages med tilfredshed i Brancheorganisationen Forbrugerelektronik, BFE.

»Vi har længe påpeget det uhensigtsmæssige i at have så høje afgifter,« siger BFE´s direktør Allan Bugge til Dagbladet Børsen.

Tror ikke på det
I Copy-Dan Bånd, tror formanden, Arne Würgler, dog ikke på at beregningerne holder stik, eller at den nuværende regering vil gå med at kompensere kunstnerne:

»Den nuværende regering er gået til valg på et skattestop, og selvom det måske ud fra et samfundsøkonomisk synspunkt kan se ud som en fordel, tror vi ikke på, at der er politisk flertal for at fjerne afgiften og kompensere kunstnerne direkte, siger Arne Würgler til avisen.

I stedet anbefaler Copy-Dans formand, at afgiften deles ud på andre it-produkter, for eksempel brændere eller harddiske.

»På den måde vil man kunne få afgiften på de enkelte produkter ned på et mere naturligt leje, så forbrugerne ikke længere kan se en fordel i at køre over grænsen,« siger Arne Würgler til Børsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere