Der er gået livsstil i laptoppen

Den bærbare computer anvendes i stigende omfang til privat brug, viser ny europæisk undersøgelse.

Laptoppen har udviklet sig fra at være et arbejdsredskab til et livsstilsværktøj, der bruges til musik, billeder og private mails. Sådan lyder konklusionen i en ny Intel-analyse, der er foretaget i 11 europæiske lande - dog ikke Danmark. Blandt de adspurgte svarer 83 procent, at de i stigende grad anvender deres bærbare computer til privat brug.

Kun 5 procent bruger udelukkende computeren til arbejdsmæssige formål, når de rejser, mens 28 pct. kun anvender computeren til private anliggender. 67 pct. bruger computeren til begge formål.

»Tallene viser med al ønskelig tydelighed, at der ikke eksisterer noget skel mellem arbejdsrelateret og privat brug af laptop pc'en. Vi er i Danmark blandt dem, der er allerlængst fremme i forhold til brugen af laptop, og vi tager den med os hvor som helst og skelner ikke mellem arbejde og privatliv, når vi bruger den. Sådan bør og skal det være - der er ikke nogen, der gider skifte rundt mellem flere computere afhængig af om brugen er privat eller arbejdsrelateret,« siger Tommy Rydendahl fra Intel.

I gennemsnit er det 86 procent, der har computeren med når de rejser, og 52 pct. har brugt deres laptop i toget, mens 45 pct. bruger den i bil, bus eller færge.

»Hvis vi sammenligner os med Sverige, hvor 88 pct. bruger deres laptop pc i forbindelse med rejser, så er jeg sikker på, at vi i Danmark ville nå et tal, der ligger over 90 pct. Den bærbare er, efter min mening, på vej til at være noget man lige så selvfølgeligt tager med på rejser som mobiltelefonen, og igen bruges den i høj grad til privat brug,« siger Tommy Rydendahl.

Ifølge analysen bliver computeren især brugt til at lagre fotografier (88 pct.), musik (77 pct.) og anden personlig information (73 pct.). Når computeren er koblet til et trådløst net, bruges den mest til at tjekke mails (88 pct.) og finde kort og rutebeskrivelser (82 pct.).

»Jeg vil vove den påstand at stort set alle danskere, der har en laptop pc gennem deres arbejde, til en vis grad enten har noget privat indhold liggende på den, eller har brugt den til private formål. Skellet mellem arbejde og privatliv flyder sammen, og i den sammenhæng er laptop pc'en et uundværligt redskab,« siger Tommy Rydendahl.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere