Microsofts norske nemesis

Kun få da efter at Microsoft annoncerede opkøbet af den norske søgemaskine Fast, har et andet norsk firma, Opera, fået EU Kommissionen til at starte en ny monopolsag mod Microsoft.

Opera indklagede så sent som i sidste måned Microsoft for EU Komissionen med en beskyldning om konkurrenceforvridende virksomhed i form af nemlig inkluderingen af Internet Explorer i alle udgaver af Windows.

Nu har Kommissionen med konkurrencekommissær Neelie Kroes i spidsen åbnet en undersøgelses-sag mod Microisoft.

De fleste troede ellers, at Microsofts europæiske monopol-sager var blevet løst september, da den foregående, årelange monopol-sag endegyldigt blev ført til doms.

Den nye sag rummer også anklager mod Microsoft for at tilbageholde tekniske oplysninger om sine produkter således at konkurrenter ikke kan udvikle kompatible produkter. Klagen over det såkaldte interoperatability-spørgsmål stammer februar 2006 og blev indgivet af et konsortium ved navn European Committee for Interoperable Systems, der blandt andet har Nokia, IBM og Real Networks som medlemmer.

Det var dog den friske norske klage, som øjensynligt fik EU Kommisionen til at rykke ud mod Microsoft med hidtil uset hastighed - selvom det forhold, selskabet anklages for, ikke just kan siges at være nyt.
»Microsoft har gennem 12 år kunnet klare sig med et inferiørt produkt i Internet Explorer. Selv med så overlegne produkter som Firefox og Opera har Microsoft kunnet opretholde en meget stor markedsandel på pc-området,« siger Tor Odland, talsmand for Opera.
Hos Microsoft lyder medlingen, at man vil samarbejde fuldt ud med Kommisionens undersøgelse og tilvejebringe enhver information som måtte være nødvendig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere