Minister freder Facebook

Selvom Facebook og andre sociale netværk håndterer brugernes oplysninger i modstrid med lovgivningen vil den ansvarlige minister ikke foretage sig noget.

I sidste uge var justitsminister Brian Mikkelsen og videnskabsminister Helge Sander kaldt i samråd i Folketinget for at svare på, hvorfor Facebook og andre sociale medier fortsat kan undlade at følge den europæiske lovgivning for håndtering af personoplysninger.

Justitsministeren fortalte under samrådet, at Datatilsynet og et udvalg under EU-Kommissionen er i gang med at undersøge sagen og er i dialog med Facebook. Derfor vil ministeren ikke foretage sig noget.

»Jeg synes, der sker meget på området, så jeg ser ikke nogen grund til, at regeringen foretager sig noget. Jeg mener ikke, der er grundlag for at ændre loven,« sagde Brian Mikkelsen ifølge DR Nyheder.

Han vil i stedet afvente, hvad Datatilsynet og EU-Kommissionen kommer frem til. Hos Facebook mener man, at tjenesten underligger amerikansk og ikke europæisk lovgivning, fordi den administreres fra USA. Men i februar 2009 blev det slået fast i udvalg under EU Kommissionen, at de sociale medier er underlagt europæisk og dermed dansk persondatalov.

Socialdemokraternes forbrugerordfører Benny Engelbrecht, der havde kaldt ministrene i samråd, udtrykker skuffelse over, at regeringen ikke vil gå foran i dialogen med tjenesten.

»Det er fint nok, at vi får nogle initiativer på europæisk plan, men jeg savner en regering, der går foran og også gør noget i forhold til danske brugere. Der er trods alt over to millioner danskere, der bruger Facebook,« siger Benny Engelbrecht.

Han henviser til, at eksempelvis Canada har valgt at gå foran i forhold til at sikre brugernes rettigheder til egne data.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere