Support-firma sendte defekte varer retur til forbrugerne

Ifølge en tidligere ansat i det konkursramte Compare Support var det almindelig procedure at trække reparationer i langdrag og sende defekte varer tilbage til forbrugerne for at få flere penge ud af de firmaer, som fik løst opgaver hos Compare Support.

Det konkursramte Compare Support spekulerede i årevis i at trække reparationer i langdrag og sende ubehandlede reparationsopgaver retur til forbrugerne, for på den måde at få flere penge ud af Compare Supports kunder. Det fortæller Morten Dam, som i halvandet år var ansat som supportmedarbejder i Compare Support.

»Det var almindeligt kendt, at man trak reparationerne i langdrag. Det var ikke noget, der blev sagt, men det var det, der foregik,« siger Morten Dam til CRN.dk.

Årsagen til den bevidste forsinkelse af service- og reparationsopgaver var ifølge Morten Dam, at servicekontrakten med producenten Medion var indrettet sådan, at Compare fik betaling pr. påbegyndt reparationsopgave, samt pr. opkald til Compare Supports call-center. Ved at forsinke reparationer og sende defekte varer retur til forbrugerne, fik Compare Support kunstigt pumpet antallet af reparationsopgaver og telefonopkald i vejret.

»Når man holdt en reparation tilbage, ringede kunden for at rykke og så udløste det penge for et opkald,« fortæller Morten Dam.

Han fortæller videre, at der internt i Compare Support blev ført statistik på kunder, der endnu ikke havde rykket for deres forsinkede reparationer.

»Ud fra statistikkerne ringede man op til forbrugerne og fortalte, at man forventede deres reparation færdig snarest. På den måde håbede man, at kunden ringede tilbage. Det var sådan, det kørte. På samme måde med reparationerne. Det kunne bedre betale sig at sende varen urepareret tilbage, så den kom ind igen, så man fik penge for endnu en reparation.«

Den særprægede behandling af Compare Supports kunder og forbrugerne smittede ifølge Morten Dam voldsomt af på arbejdsglæden.

»Det var ikke det bedste arbejdsmiljø, jeg har oplevet. 98 procent af de opringninger vi fik, var meget sure kunder. Jeg gav aldrig mit navn til kunder, for af og til var der diverse dødstrusler fra vrede mennesker,« slutter Morten Dam.

Trods adskillige henvendelser siden CRN for første gang skrev om forholdene i det krakkede Compare Support, har det ikke været muligt at få en kommentar fra den tidligere direktør Kim Mikkelsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere