HP har overvejet skilsmisse

Pc-kæmpen HP har flere gange overvejet at lade sig skille fra en del af selskabet. Hver gang har man dog holdt sammen på selskabet.

HPs bestyrelse har tre gange diskuteret muligheden for at splitte selskabet i to, fortalte HPs direktør, Carly Fiorina, i går på et analytikermøde. Konklusionen alle tre gange blev et nej skriver nyhedstjenesten The Register.

Carly Fiorina er imod en opsplitning af selskabet, som hun mener kommer til at skabe store omkostninger og vil belaste koncernen mange år ud i fremtiden. Hun påpegede på analytikermødet, at HPs fraspaltning af Agilent, som fandt sted i 1999, først blev endeligt afsluttet for tre måneder siden.

Flere finansanalytikere har advokeret for, at splitte HPs printerdivison ud i et selvstændigt selskab, mens andre har det synspunkt, at en udskilning af forbrugerdivisonen vil være den bedste ide.

HPs bestyrelse er dog tilsyneladende af en anden opfattelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere