Tetra overfører live-video til politi og brandmænd

Mens Danmark endnu ikke har stilling til et skift til digitale Tetra-kommunikation i beredskabet er den anden og tredje generation af radiostandarden allerede i støbeskeen.

Flere lande har travlt med at indføre den digitale radiostandard Tetra, som skal garantere sikker og stabil kommunikation for politi, brandvæsen og andre dele af beredskabet. I Danmark har politikerne endnu ikke taget stilling til, om beredskabet skal skifte til Tetra. Imens er både den anden og tredje version af standarden allerede på trapperne. Det fortæller en af hovedmændene bag Tetra-standarden, danskeren Jeppe Jepsen fra Motorola.

Den aktuelle Tetra-standard er egnet til krypteret overførsel af samtaler og forskellige former for data. I den næste generation skal båndbredden udvides ganske betydeligt, så det eksempelvis bliver muligt at overføre bygningstegninger til rednings-mandskabets mobile enheder.

Ifølge Jeppe Jepsen kan Tetra 2 være klar til markedet inden for to år. Det næste skridt, Tetra 3, skal understøtte live-overførsel af billeder fra videokameraer til radioenhederne; politifolk der rykker ud til et bankrøveri kunne f.eks. modtage live-video fra bankens overvågningskameraer.

Motorola forestiller sig også, at radioenhederne automatisk kan tage kontakt med hinanden, f.eks. når et hold brandmænd sendes afsted på udrykning. Enhederne skal også kommunikere automatisk med centralen, som konstant skal kunne følge brandmændenes bevægelser i en brændende bygning.

Målet er at effektivisere beredskabets arbejde og gøre det mere sikkert, fortæller Jepsen, som samtidig erkender at udfordringen ligger i at integrere forskellige teknologier.

De første forsøg med de kommende Tetra-generationer skal gennemføres i løbet af det kommende halve år i brandmandsskoler i Frankrig og Tyskland.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere