Kun få europæiske hjem har fiber

Europa halter bagefter når det gælder fiber til private hjem, men Danmark ligger i spidsen.

En håndfuld af asiatiske lande er langt foran Europa med fiber-forbindelser til private husholdninger, også kaldet Fibre To The Home (FTTH). Det fortæller en ny rapport fra Deutsche Bank Research. Og ét land skiller sig klart ud: Sydkorea.

Her er der fiber til næsten halvdelen af de private hjem, og regeringen har en politik om, at alle skal have adgang til bredbånd med mindst 100 Mbit/s – i storbyerne vil man endda tilbyde 1 Gbit/s i 2012.

Der skal investeres op mod 200 milliarder kroner i udbygningen af det nationale bredbåndsnet i Sydkorea i de kommende år, og den største del af pengene skal komme fra private investorer.

I nabolandet Japan har man også store bredbåndsplaner og her er der planlagt investeringer for hele 400 mia. kr. I øjeblikket har omkring en fjerdedel af de japanske husholdninger adgang til FTTH.

Hong Kong, Taiwan og Singapore er også blandt de lande i verden, hvor der er etableret fiber til flest private hjem. Ét enkelt land i Mellemøsten – de Forenede Arabiske Emirater – er også med i top 15-listen.

For Europa ser det knap så godt ud. Rapporten fra Deutsche Bank Research tegner et tydeligt billede af, at Europa halter bagefter. Der er kun etableret omkring to millioner FTTH-forbindelser i de europæiske lande og her er det især Skandinavien samt Slovenien, der klarer sig bedst. I Sverige og Norge er der omkring 10 FTTH-forbindelser per 100 husholdninger, i Slovenien lidt færre.

I Danmark er det 2-3 procent af de private hjem, der havde fiber i midten af 2009, viser tallene fra Booz & Company.

Det er trods alt nok til at give Danmark en global 11. plads på FTTH og en europæisk 4. plads.

Det forventes at der vil være op mod 100 millioner FTTH-forbindelser i hele verden i 2014 – heraf 80 millioner i Asien.

Blandt de mest ambitiøse lande er Finland, hvor man vil forsyne alle borgere med billige 100 Mbit/s fiber-forbindelser inden 2012. I Sverige vil man også levere 100 Mbit/s til næsten alle landets husholdninger, men først i 2020.

Store lande som Australien og USA satser på en kombination af fiber- og satellit-teknologi for at kunne forsyne isolerede bebyggelser med hurtigt bredbånd.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere