Det mobile internet eksploderer

Det mobile internet har efterhånden nået en kritisk masse - alene i USA bruger 40 millioner mobilejere telefonen til at surfe på nettet.

Ifølge en ny rapport fra Nielsen Mobile har det mobile internet nået en kritisk masse hvor det ikke længere kan ignoreres. Alene i USA er der 40 millioner mobiltelefon-ejere som surfer på nettet med telefonen. Det er 16 pct. af alle mobiltelefon-ejere i USA.

Storbritannien og Italien kommer på anden- og tredjepladsen blandt de 16 lande, der indgår i undersøgelsen. Danmark er ikke med. Indonesien ligger nederst på listen - her er det kun 1,1 pct. af mobilejerne, der bruger telefonen til webbrowsing.

Den kritiske masse, som Nielsen Mobile omtaler i sin rapport The Worldwide State of the Mobile Web, betyder at det mobile internet for alvor begynder at være interessant som annoncemedie. Der er tale om en kombination af billige telefoner, hurtige netværk og tilbud om ubegrænset trafik, der er skyld i væksten for det mobile internet.

I USA er antallet af mobile web-brugere steget fra 22,4 mio. i 2006 til 40 millioner i dag. Mange af dem er iPhone-brugere og faktisk viser undersøgelsen, at hele 82 pct. af alle iPhone-ejere surfer mobilt - tallet er fem gange højere end gennemsnittet for alle mobilejere på 16 pct.

Den 11. juli kommer den anden generation af iPhone med endnu højere datahastigheder, men i Danmark vil Telia kun inkludere 300 MB om måneden i abonnement. Derudover skal iPhone-ejere betale 1,25 kroner per megabyte.

Nielsen Mobile konstaterer ellers i sin rapport, at netop tilbud om ubegrænset datatrafik er afgørende for det mobile internet. Halvdelen af de adspurgte mobile databrugere i undersøgelsen svarer, at de vil foretrække et fastpris-abonnement med ubegrænset trafik. I USA har 14 pct. af mobilbrugerne allerede et abonnement med ubegrænset datatrafik.

På det nordamerikanske marked er Motorola Razr og Apple iPhone de mest udbredte mobiltelefoner blandt databrugere, mens Nokia N95 og N70 topper hitlisten i Europa.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere