BSA: Hårdere linie overfor pirater

Business Software Alliance, BSA, vil skærpe tonen over for virksomheder der benytter ulovlig software, melder organisationen.

For andet år i træk er piratkopieringen steget i Vesteuropa, og det er en torn i øjet på Business Software Alliance (BSA). Derfor har organisationen besluttet at køre en hårdere linie mod virksomheder, der benytter piratsoftware.

"Den stigende piratkopiering ligger efterhånden meget over softwareproducenternes tolerancetærskel. Ingen branche kan leve med, at 37 procent af omsætningen stjæles. Derfor vil BSA skærpe tonen overfor de virksomheder, der stadig føler, at de står hævet over loven," siger Niels Appel, der er formand for BSA i Danmark.

Det betyder blandt andet at BSA vil afsætte yderligere ressourcer til aktioner mod virksomheder, der ikke har orden i licenserne. I 2001 foretog BSA 6.500 bevissikringssager mod virksomheder i Vesteuropa. Samtidig arbejder BSA på at få EU-landene til at lave en fælles lovgivning mod piratsoftware, ligesom BSA vil have sat kampen mod piratkopiering højt på dagsordenen i EU.

BSA siger ligeledes at arbejdet med at spore pirater, der distribuerer ulovlig software via nettet, vil blive intensiveret kraftigt. BSA arbejder ifølge pressemeddelelsen på at udvikle en ny software, der kan spore piraterne.

Læs også:

  • Fire ud af ti programmer er piratkopier



  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Advania Danmark A/S
    Hardware, licenser, konsulentydelser

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

    Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

    08. oktober 2024 | Læs mere


    Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

    Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

    23. oktober 2024 | Læs mere


    Årets CISO 2024

    Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    24. oktober 2024 | Læs mere