Pladeselskaber får penge fra Zune-salg

Fremover får musikudgiverne en fast andel af indtægterne fra salget af Microsofts musikafspiller Zune.

Den nye aftale mellem Microsoft og Universal Music kan få store konsekvenser for alle producenter af digitale musikafspillere. Microsoft har forpligtet sig til at betale en fast andel af indtægterne fra Zune-salget til Universal. Samtidig fortæller softwarefirmaet, at lignende aftaler skal indgås med andre musikudgivere.

Det vides ikke hvor meget Microsoft skal betale, men analytikere gætter på 1 dollar pr. Zune-afspiller. I USA kommer Zune på markedet i næste uge og koster 250 dollar for en udgave med 30 GB harddisk.

Microsoft håber at den frivillige betaling vil gøre det lettere at indgå licensaftaler om musik-distribution med pladeselskaberne. Internet-butikken Zune Market Place starter samtidig med Zune og tilbyder indtil videre omkring to millioner musiktitler.

Men Universal-chef Doug Morris siger i et interview med Associated Press, at han anser betalingen for at være en retfærdig kompensation til kunstnerne for afspilningen af ulovligt kopieret musik med Zune. Nu vil pladeselskaberne forlange, at andre producenter som f.eks. Apple også skal betale efter samme model.

»Vi vil ikke længere acceptere, at andre selskaber tjener penge på vores bekostning,« siger Doug Morris.

Aftalen betegnes ligefrem som et afgørende vendepunkt for musikudgiverne, som længe har klaget over den ulovlige kopiering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere