Net-filmudlejer vil hente milliard til at erobre Norden

Live Networks vil hente op mod en milliard kroner på Fondsbørsen, som skal bruges til et indtog i hele Norden. Målet er at erobre markedet for filmudlejning via nettet.

Lige siden softwareselskabet Danware i juni 2001 gik på Københavns Fondsbørs, har der været it-tørke på børsen. Mens flere selskaber såsom Navision, I-data, 2M Invest, eHuset, med flere er faldet fra, er listen over nynoterede it- og teknologiselskaber stadig tom.

Men nu er der endeligt kommet et nyt navn til. Svenske Live Networks, der udlejer spillefilm over internettet, har i slutningen af 2004 gjort sin entre på Københavns Fondsbørs.

Online-filmmarkedet skal lægges ned
Målsætningen er at hente en anseelig bunke penge fra nye aktionærer på børsen. I øjeblikket arbejder selskabet på det nye prospekt, som i bedste fald er færdigt inden udgangen af januar 2005, forklarer Lars Christensen, der er medejer af selskabet.

»Målet er at ekspandere Live Networks til hele Skandinavien inklusive Finland og Island i løbet af foråret 2005. Markedet er endnu ikke udviklet helt. Men de mange bredbåndsopkoblinger gør jo, at potentialet er enormt, og det er det, som vil vi vinde,« forklarer Lars H. Christensen.

Op mod en milliard i kikkerten
Rent formelt er Live Networks blevet købt af det lille upåagtede børsnoterede selskab Nordisk Industripartner, hvor Lars H. Christensen var direktør. Købet er finansieret via aktiebytte på den måde, at ledelsen i Live Networks reelt overtager en stor del af magten i det selskab, der købte dem. Efterfølgende har Nordisk Industripartner skiftet navn til Live Networks Holding.

På generalforsamlingen sidst i november fik bestyrelsen bemyndigelse til at udstede 160 millioner nye aktier i selskabet, hvilket er en anseelig mængde, når man tager i betragtning, at der på nuværende tidspunkt blot florerer 4,5 millioner aktier i Live Networks Holding.

Ved et salg til den nuværende aktiekurs på 6,50 kroner giver det mulighed for at hente 1040 millioner kroner på Fondsbørsen. Endnu er det endelig kapitalbehov dog ikke fastsat, forklarer Lars H. Christensen.

»Det kræver en del kapital blandt til opbygning af organisationen, køb af servere og indkøb af filmrettigheder og lignende, men præcis hvor meget ved vi først, når prospektet er endeligt klart. Men de mange aktier, som vi har mulighed for at udstede, er også mindst lige så meget et signal om, at vi mener det alvorligt. Samtidig giver det os mulighed for til at hente ny kapital uden at skulle spørge aktionærerne først,« forklarer han.

Indtil videre er det kun svenskerne og nordmændene, som kan bruge tjenesten, og på de markeder omsatte Live Networks for 31,5 millioner danske kroner i årets første ni måneder.

Fakta:
Live Networks henter i løbet af foråret et stort million-beløb på Københavns Fondsbørs. Målet er at ekspandere online-film-udlejningsbutikken til hele Norden. På nuværende tidspunkt har Live Networks rettigheder til cirka 27.000 film. Målgruppen er internetbrugere med en forbindelse på over 500 kbit/s.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere