Internet-orme dræner batteriet

En amerikansk forsker har fået bevilget 400.000 dollar til at udvikle sikkerhedsløsninger, som skal beskytte computerens batteri.

Flere og flere computerbrugere benytter mobile systemer - notebooks, PDA'er, smartphones eller de nye tavle-pc'er - som er afhængige af batterier. Professor Tom Martin fra Virginia Tech universitetet i USA advarer om, at computere med batterier kan risikere at blive mål for en ny form for angreb, som sigter mod at dræne batteriet.

Endnu er der kun tale om en teoretisk trussel, men det er alligevel lykkes Tom Martin at overbevise National Science Foundation om at støtte sin forskning med 400.000 dollar.

Professoren fortæller, at batterikraft-slugende angreb ikke kun kan være et problem for mobile brugere, men også for virksomheder, som bruger UPS-systemer med batterier. En sådan nødstrømforsyning slår til i tilfælde af en strømafbrydelse, og leverer strøm fra et indbygget batteri, indtil den normale elforsyning er genetableret.

Denne form for backup-systemer bruges ofte til at beskytte kritiske servere og databaser. På den baggrund mener forskeren, at det er vigtigt at forske i, hvordan man kan beskytte sådanne systemer mod angreb.

Tom Martin mener at der er tre forskellige angrebsformer, som kan dræne batteriet. Den første metode består i at sende den samme forespørgsel et stort antal gange, og dermed tvinge systemet til at bruge energi til at undersøge, om forespørgslen skal behandles eller afvises.

En anden metode er spredningen af en "energi-virus", som kører en bestemt energikrævende proces på computeren indtil batteriet er løbet tør.

Den sidste angrebsvej består i at konstruere en ondsindet virus, som modificerer eksisterende programmer på computeren, så de bruger mere energi end nødvendigt.

De amerikanske forskere forsøger at udvikle et sæt værktøjer, som kan bruges til at skelne mellem retmæssige og uretmæssige processer på computeren, og finde frem til programmer, som sluger for meget energi.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere