Her er Endomondos nye investor

Skatteborgerne er med til at skyde penge i populær dansk motions-tjeneste. Læs mere om firmaet med pengepungen her.

Motionstjenesten Endomondos nye investor er den danske venturefond SEED Capital, der blandet andet har penge fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i pungen.

"Vi synes at det er et rigtig sejt selskab. Det er helt sikkert det mest interessante danske it-selskab lige nu," siger Niels Vejrup Carlsen, Investment Manager hos SEED Capital.

Endomondo, som sports-glade bruger til at koordinere og måle deres præstationer på cyklen, med løbeskoene eller i kajakken, har dermed fået dén investor, som de efterspurgte i årsregnskabet fra september.

 

Omkring fem millioner kroner i Endomondo

Venturefonden SEED Capital administrerer penge fra fonden DTU Symbion Innovation, og har også penge i ryggen fra en række store, danske virksomheder, som med fonden investerer i danske iværksættere.

SEED Capital har skudt i omegnen af fem millioner kroner i Endomondo, men Niels Vejrup Carlsen vil ikke afsløre, hvor stor en ejerandel, fonden har fået i den spurtende iværksætter.

Venturefonden, der pumper penge i opstartsvirksomheder, har allerede i to år haft et sultent øje på Endomondo og været i dialog med stifterne. Men det er først med det sidste halve års eksplosive vækst i brugerbasen, at venturefonden har ønsket at investere penge i foretagendet.

"Vi syntes, det var lidt for risikabelt at investere i. Det var en god ide, men som det er med sådanne tjenester, så var det fuldstændig umuligt at sige, om der rent faktisk var nogen, der ville bruge det," siger Niels Vejrup Carlsen.

I løbet af det sidste år har Endomondo flerdoblet brugermassen, så tjenesten i dag har 700.000 brugere, og mobilapplikationen, der findes til stort set alle platforme, er hentet næsten halvanden million gange.

 

Er tålmodig med finansieringsmodel

"De har formået at knække kurven i forhold til at tiltrække store mængder brugere. Dét med at tjene penge på dem, det skal vi nok finde ud af," siger Niels Vejrup Carlsen.

Endomondo har i dag en klar plan for, hvordan de skal tjene penge, og efter et sammenlagt underskud på omtrent fem millioner kroner over de sidste knap fire år er målet at nå break even næste år.

Det er ofte set, at investorer i første omgang kun interesserer sig for mængden af brugere og mindre for den fremtidige finansiering. Et kendt eksempel er Twitter, der i mange år har vækket undren på grund af den manglende indtjeningsplan, men alligevel har investorerne ikke holdt sig tilbage.

Finansieringsmodeller skal selvfølgelig findes på et tidspunkt, men i starten er brugerbasen bare vigtigst, mener Niels Vejrup Carlsen.

"Hvis du har en tjeneste, der har så meget værdi for nogle brugere, at de gider bruge tid på det og anbefale til venner og familie, så mener vi, at man også kan tjene penge på det," siger den professionelle investor.

Han mener, at Endomondo på en flot måde har formået at skaffe en masse brugere, der også er samlet i samme område, så de kan udveksle ruteinformationer og andre lokale informationer. Virksomheden har potentialet til at nå rigtig mange brugere, mener han.

"Jeg tror godt, at vi kan komme i nærheden af tjenester som Foursquare, og de er ret hotte," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere