Rekordsalg for online-musik

Internet-musiksalget satte ny rekord mellem jul og nytår. Men antallet af P2P-downloads er stadig næsten 40 gange større.

I sidste uge kunne ComON fortælle, at det danske musiksalg på nettet satte rekord i tiden omkring jul. Nu viser tal fra Nielsen SoundScan, at den samme tendens gør sig bemærket i resten af verden.

I de syv dage mellem jul og nytår blev der samlet solgt 20 millioner musikstykker hos iTunes og andre download-tjenester på nettet. Det er en ny rekord, ganske som i Danmark, hvor der blev solgt syv gange flere musikstykker i uge 51 end i samme periode året før.

Nielsen SoundScan fortæller at den nye dagsrekord blev sat søndag den 25. december med 9,5 millioner solgte musiknumre.

Samlet blev der solgt 352 millioner digitale musikstykker i 2005 - en stigning på 147 pct. i forhold til 2004, hvor salget var på 142,6 millioner.

Det er dog stadig en dråbe i havet i forhold til den mængde musik, der hentes gennem nettets fildelingstjenester. Det anslås at der downloades mindst 250 millioner musikstykker gennem P2P-tjenester hver eneste uge.

Men Nielsen SoundScan forventer at det stigende salg af mp3-afspillere også vil medføre større omsætning hos musik-butikkerne på nettet. Alene Apple menes at have solgt 30 millioner iPods i 2005.

Salget af mp3-afspillere rundede tre milliarder dollar i 2005 - en vækst på 200 pct. i forhold til 2004 - og har nu overhalet både mobile og stationære cd-afspillere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere