Google tjente på ulovlige downloads

Google skal i følge MPAA have tjent penge på at sælge reklamer for filmpirater.

Det er en pinlig sag for Google. I følge Wall Street Journal har Googles annonceafdeling ikke blot solgt annoncer for to ulovlige hjemmesider: De har endda hjulpet med at skaffe kredit og finde på nøgleord.

The Motion Picture Association of America, den amerikanske filmindustris brancheforening, fører i øjeblikket en civil retssag mod to hjemmesider, EasyDownloadCenter.com og TheDownloadPlace.com. De to hjemmesider har angiveligt solgt adgang til piratkopierede film fra internettet og P2P-netværk over en periode på to år, fra 2003 til 2005.

Google solgte reklamer for de to foretagender. Medarbejdere fra Googles salgsafdeling hjalp desuden piratsiderne med at finde på nøgleord og med at udfylde kreditansøgninger. Google skal angiveligt have tjent 800.000 dollars, eller omkring 4,5 millioner kroner, på annoncer for de to sites.

Anklagerne kunne ikke komme på et værre tidspunkt: Google forsøger stadig at forhandle rettigheder omkring indhold til datterselskabet YouTube. Senest tvang Viacom YouTube til at gennemgå siden for copyrightet materiale.

Google har angiveligt lovet retten at revidere deres interne kontrol, ligesom firmaet vil holde op med at sælge deres kontekstafhængige reklamer på visse nøgleord.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere