Pas på Dankort-kvitteringen

Man skal passe gevaldigt godt på sine Dankortkvitteringer. De indeholder nemlig oplysninger, der gør det muligt for enhver at købe varer på Dankort-ejerens regning. Når man betaler med Dankort over Internet - eller via postordre - skal man kun bruge to oplysninger - kortnummer og udløbsdato. Og det er netop to af de oplysninger, der kan findes på kvitteringer fra en lang række Dankortterminaler landet over.

Problemet har været kendt siden 1995, hvor svindelnummeret blev benyttet i forbindelse med postordresalg. Siden har PBS fjernet en del af terminalerne fra markedet, men der står stadig cirka 53.000 terminaler rundt om i landet, der sladrer om både kortnummer og udløbsdato.

Ifølge Jyllands-Posten i dag mener PBS ikke, at de 50.000 terminaler udgør noget stort problem, fordi man endnu ikke har set særligt mange sager om Dankortsnyd på Internet. Lars From, der er direktør hos PBS, fortæller til Jyllands-Posten, at sagerne kan tælles på to hænder. Alligevel vil PBS nu undersøge, hvordan man kan få fjernet de to oplysninger fra de resterende terminaler.

Du skal passe på de såkaldte fluesmækkere og teleterminaler, som printer en kvittering, der skal skrives under på, mens den sidder i terminalen.

Selv om du skulle være uheldig at få misbrugt dit Dankort, behøver du ikke være nervøs. Reglerne er nemlig udformet således, at Dankortejerne aldrig vil kunne komme til at hænge på regningen, hvis andre misbruger Dankortet. Det er butikken, der hænger på regningen.

(Kilde: Jyllands-Posten)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Targit A/S
    Udvikling og salg af software til business intelligence.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

    Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

    18. september 2024 | Læs mere


    Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

    Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

    25. september 2024 | Læs mere


    NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

    Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

    26. september 2024 | Læs mere