Twitter og Facebook skal fragte turister til Danmark

Et midtjysk turist-eksperiment vil uddele gratis rejser for at lokke folk til landet. Til gengæld skal turisterne dele deres forberedelser på Facebook og lade deres computer overvåge.

Hvis du har en udenlandsk kammerat, der er ivrig bruger af Facebook og andre nye medier, så har du nu muligheden for at få ham eller hende fragtet gratis til Danmark med alt betalt.

Det gode tilbud kommer fra to midtjyske turistorganisationer, der vil bruge lokkemaden til at finde ud af, hvordan nutidens turister bruger internettet før, under og efter deres rejse.

Og derfor vil den midtjyske turistsammenslutning altså betale rejse, hotel og lommepenge for at lokke oplysningerne ud af turisterne.

For at komme i betragtning til rejsen skal de medvirkende gøre følgende.

Før rejsen skal de tage billeder, optage videoer eller lydklip af deres forberedelse. Desuden skal man installere Google Toolbar. På den måde bliver deltagernes computer overvåget i tiden op til rejsen for at få et indblik i søgeord og historik.

Under selve rejsen skal de blogge eller på anden måde fortælle om deres tur via Twitter eller på rejseportaler som Tripadvisor.

Efter rejsen forventes det, at de medvirkende fortsætter med at skrive om deres rejse på nettet.

Ifølge kommunikationschef Karin Buhl hos Midtjysk Turisme, så er hovedformålet at finde ud af, hvordan man bedst servicerer nutidens turister.

»Vi er interesserede i at finde ud af, hvordan turister agerer især under og efter en rejse. For vi har en formodning om, at den måde, vi søger informationer på, er under kraftig forandring. Se bare på den magt som Facebook og Youtube har. Derfor er vi interesseret i at få fat i de såkaldt digital natives,« fortæller Karin Buhl.

Det er også meningen, at test-turisterne kan være med til at fortælle, om der for eksempel er nok WiFi-forbindelser i det midtjyske og hvad moderne turister ellers måtte have af forventninger.

Projektet kommer dog ikke til at medfører uoverstigelige bunker med visum-ansøgninger. Der er nemlig kun budget til at sponsorere to personer. De vil blive udvalgt på hjemmesiden 48hoursindenmark.com.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere