Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Dell på jagt efter Apples musik-guld

Dell har proklameret at man vil tilbage på markedet for mp3-afspillere, skønt man tidligere trak sig ud på grund af manglende succes. Også iTunes Store går man efter, og det skal en tidligere Apple-ansat, der har et meget anstrengt forhold til Steve Jobs, hjælpe med.

Dell er på vej tilbage på onlinemusik-markedet og skal således igen til at bekæmpe både iPods og iTunes Store. Hidtil har det været uden held, men nu har man allieret sig med Tim Bucher, som tidligere har arbejdet for Apple. Bucher skal lede et hold på i alt 120 mand i kampen mod Apple.

Bucher har en noget blakket fortid hos Apple bag sig. I 2004 skulle Steve Jobs have henvendt sig direkte til Bucher og sagt, at "folk synes nogle gange du er manio-depressiv", hvorefter Jobs fyrede ham. Sidenhen lagde Bucher sag an mod Apple og beskyldte Jobs for at lyve.

Bucher afviser dog at der er tale om et personligt hævntogt overfor Apple, i Dells kommende musik-satsning.

"Jeg garanterer, at det ikke handler om hævn", fortæller han til BussinesWeek.

Dells nye satsning mod Apple afsløres næste måned og bygger på Zing, som Bucher i øvrigt har opfundet. At Bucher overhovedet er ansat hos Dell nu, skyldes at han og hans firma blev opkøbt af Dell.

Zing er et forsøg på at bryde med Apple's FairPlay DRM og lave en mere fleksibel løsning for forbrugerne, især hvad angår hvilke enheder og typer software, der kan afspille indhold med Zing-teknologi. ligesom sociale elementer som deling af filer, spiller en stor rolle i Zing. Ligeledes ventes Dell med Zing at åbne for en differentieret prisstruktur på musik, noget Apple har haft besvær med at fastholde, da de fleste musikselskaber hellere vil differentiere priserne.

Apples holdning til det har hidtil været, at det ville forvirre forbrugerne med differentierede priser. Alligevel har Apple måttet gå den vej for at kunne sælge film og tv-serier, i blandt andet Storbritannien.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere