iPod-program vækker vrede i Hollywood

Hollywood vil sagsøge et firma, der tilbyder DVD-til iPod-konvertering.

Et program, der gør det muligt at se DVD-film på iPod'en, har vakt vrede i Hollywood.

Load 'N Go Video sælger software, der kan rippe, konvertere og overføre film ind på din iPod. Funktionen er en svær disciplin for de fleste mennesker. Selv for nørder kan konverteringen være en enorm tidskrævende og omstændig proces.

Derfor kommer Load 'N Gos ekstraservice som en velsignelse, der kan trække smilebåndet op for alle, der vil se DVD-film på deres iPod. Men blandt de store filmproducenter i Hollywood vækker det smarte program langt fra begejstring. Tværtimod.

Både Motion Picture Association of America (MPAA), Paramount Pictures, Twentieth Century Fox, Universal Studios, Warner Bros, Columbia Tristar Television og Columbia Pictures har nu sagsøgt det lille Massachusetts-firma for at brude loven om ophavsret, skriver Techweb.

Filmselskaberne hævder, at Load 'N Go Video har bevæget sig ud på kanten og for længst er røget ned i en juridisk grøft ved at omgå den omstridte lov Digital Millennium Copyright Act (DCMA), der trådte i kraft i 1998.

Ifølge juridiske eksperter har de tunge drenge i filmindustrien en god sag.

For at Load ‘N Go Video kan overføre film fra DVD til iPod-venlig format, skal videomaterialet dekrypteres - en proces der kræver man bryder kopibeskyttelsen CSS (Content Scramble System) på DVD-filmen.

Men flere kritikere mener at Hollywoods krav strider mod filmkøbernes ret til »fair use« - det vil sige retten til at kopiere et produkt, man allerede har betalt for.

Hvis filmselskaberne får ret, frygter kritikerne at filmselskaberne reelt kan forlange, at forbrugerne, der vil se den samme film på et andet medium, skal betale to gange.

En talsmand for filmselskabet afviser kritikernes argumentation. I stedet peger han på, at søgsmålet i virkeligheden ikke er rettet mod kunder, men mod forretninger, der tilbyder servicen som en ulovlig tjeneste.

Men den forklaring tror kritikerne ikke på. Hvad er egentlig forskellen på at rippe en CD til iPod i forhold til at rippe en DVD til iPod, lyder deres modspørgsmål.






Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere