Artikel top billede

Microsofts software-guru beskriver fremtidens it

Den afgående chef-softwarearkitekt hos Microsoft giver sit bud på fremtiden.

Microsofts Ray Ozzie er netop trådt tilbage som Chief Software Architect – en stilling, der oprindelig blev oprettet til Bill Gates. Det ser ud til at Ozzie bliver den sidste hos Microsoft med denne stillingsbetegnelse. Jobbet skal ikke genbesættes. Nu har den 54-årige Ozzie forfattet et længere memo, der nok skal opfattes som hans eftermæle. Det indeholder hans bud på, hvordan computerverden kommer til at udvikle sig i de kommende år og hvilke udfordringer Microsoft vil stå overfor.

Med overskriften Dawn of a New Day beskriver Ozzie de ændringer, der er sket i de fem år siden han startede hos Microsoft. Han erkender at konkurrenterne på nogle områder har klaret sig bedre end Microsoft.

”Bestemte af vores konkurrenters produkter og deres hurtige udvikling og tilpasning af nye brugsscenarier er meget bemærkelsesværdige. Trods vores tidlige og klare vision har de klaret sig bedre end os inden for mobile oplevelser, i den tætte integration af hardware og software og services, og inden for sociale netværk og de mange nye former af internet-centrisk social interaktion,” skriver han.

Microsofts afgående chef-softwarearkitekt peger på at den 20. november 2010 markerer 25-års jubilæet for Windows 1.0. Han forestiller sig en ”post-pc world”, men tilføjer samtidig at der vil gå lang tid, inden det bliver til virkelighed.

Ozzie beskriver en verden, der er centreret omkring cloud-baserede tjenester der er konstant tilgængelige og opkoblede enheder, der er forbundet med disse tjenester. Der vil være mange forskellige af disse enheder i alle størrelser og afskygninger – men fælles for dem er, at de vil være meget lette at betjene og de kan nemt udskiftes. For alle de vigtige data ligger i skyen og ikke på den enkelte enhed.

”Dagens pc'er, telefoner og pads er kun begyndelsen; foran os ligger årtier med fantastisk innovation som vil føre til alle slags ”forbundne assistenter” som vi vil iklæde os, bære rundt på, bruge på vores skriveborde og vægge og i miljøet omkring os,” skriver Ozzie.

Han forudsiger at enhederne vil være i stand til at se og lytte til dig, de vil reagere på berøring, hjerterytme og temperatur og de vil altid kende din nøjagtige placering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere