Michael Jackson-fjer blev til en halv milliard mennesker

Michal Jackson fortsætter med at skabe myter efter sin død. Danske medier giver brændstof til ny fejlagtig vandrehistorie.

Michael Jacksons død fik ganske rigtig internettet til at gå i stå og Google til at bekymre sig for virus-angreb. Men så er Jackson-manien heller ikke større.

Alligevel er mange danske medier med til at skabe endnu en myte om popkongens nærmest uendelige popularitet.

Hvis man skal tro den seneste tids danske rapportering på nettet, så er en halv milliard mennesker klar til at komme til Jacksons mindehøjtidelighed i denne uge.

Men det passer ikke.

Efter en oversat CNN-historie havnede hos nyhedsbureaet Ritzau, rullede lavinen, og snart kunne man læse om, at en betragtelig del af jordens befolkning var klar til at møde op til mindehøjtideligheden. Den historie kunne man læse hos for eksempel Politiken, Kristelig Dagblad og BT.

Internetkonsulent Henrik Hansen har kigget nærmere på den nye vandrehistorie om myten Michael på sin blog. Ifølge ham skyldes tallet på en halv milliard sørgende, at "hits" er blevet forvekslet med antal besøgende på hjemmesiden.

Det er hjemmesiden Staplescenter.com, der udlodder
17,500 billetter til mindehøjtideligheden. På hjemmesiden skulle der angiveligt være registreret en halv milliard hits på halvanden time. Men omsat til målbare tal kan det maksimalt oversættes 2,5 millioner besøg, mener Henrik Hansen.

Flere steder har medierne efterfølgende haft travlt med at ændre overskrifter men vandrehistorien lever stadig derude via Google. Så Jackson fortsætter altså med at skabe myter efter sin død.

Den oprindelige artikel, der åbenbart har været udgangspunkt for virakken, ligger hos CNN.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere