Musiksalget på nettet er igen fordoblet

For andet år i træk er det danske musiksalg på nettet fordoblet. Danskerne købte musik for 50 millioner kroner online i 2006.

De seneste tal fra pladebranchens organisation IFPI viser at der i Danmark blev hentet lovlige musikfiler på nettet for 50 millioner kroner i 2006. Dermed er online-musiksalget fordoblet for andet år i træk. Det elektroniske salg repræsenterer nu ti procent af det samlede salg i Danmark.

»Det er især downloads af enkelte hits, der sælger, og det spiller selvfølgelig ind, at der er kommet flere og flere lovlige butikker på internettet, og udvalget samtidig er steget voldsomt,« siger Jesper Bay, marketingdirektør i IFPI, til avisen Jydske Vestkysten.

Han tror dog ikke, at den gamle musik-cd helt vil forsvinde, og henviser til, at der også stadig sælges vinyl-plader.

Lektor Henrik Bødker fra institut for medievidenskab på Aarhus Universitet mener at udviklingen er helt naturlig, fordi det er billigere og lettere at handle online.

»Cd'en mister terræn, fordi den er besværlig og dyr, og så køber man ofte mere, end man vil have. På langt sigt tror jeg, cd'en er død, men det er ikke til at sige, hvor længe der vil gå,« siger Henrik Bødker til Jydske Vestkysten.

På det seneste har debatten omkring håndteringen af digitale rettigheder (DRM, Digital Rights Management) dog rejst spørgsmålstegn ved fordelene i at handle musik online. Derfor er der ved at opstå nye tjenester, der sælger mp3-musik uden begrænsninger i antallet af gange, musikken må kopieres eller brændes på cd'er.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere