Artikel top billede

ZeroPC samler skyen på skrivebordet

Et nystartet firma vil samle dokumenter, billeder og andre data fra skyen under et fælles skrivebord.

I gamle dage havde man alle sine filer liggende lokalt på computeren. Der var en mappe til dokumenter, en anden mappe til billeder og det var nogenlunde nemt at finde rundt i alt det, der lå på computeren. I dag er filerne spredt rundt i skyen. Billederne ligger måske på Flickr eller på Facebook, der er videoer hos YouTube og den elektroniske post er hos Google Mail eller en anden webbaseret tjeneste. De data, som før var gemt på den lokale harddisk, er nu fordelt på mange forskellige tjenester.

Et nystartet firma i USA forsøger nu at rydde op og skabe et fælles skrivebord for data fra skyen. ZeroPC skal fungere som et centralt sted, hvor brugeren kan få adgang til alle sine data ligegyldig hvor de befinder sig. Hvis man logger sig på ZeroPC med sin browser, så kommer man frem til en brugerflade, der minder om Windows. Her kan man klikke på forskellige ikoner og starte tekstbehandling, elektronisk post eller noget helt tredje. Det hele kører over nettet, skriver Technology Review.

Det interessante er at billeder, videoklip og andre filer som ligger hos tjenester som Facebook, Flickr eller Google Docs bliver vist direkte i en fælles ZeroPC-filbrowser. Her kan man arbejde med filerne, som om de var placeret på den lokale harddisk. Man kan f.eks. markere billeder fra Facebook og trække dem over i en Flickr-mappe.

I baggrunden sørger ZeroPC så for at kontakte de forskellige tjenester og kopiere filerne over i de rigtige foldere. Brugeren behøver altså ikke længe tænke over, hvor filerne faktisk ligger.

ZeroPC blev præsenteret på Web 2.0 Expo i San Francisco i sidste uge og skal nu markedsføres både over for private brugere og virksomheder. Den nye løsning skal også gøre det lettere for flere brugere at deles om den samme computer, fordi hver bruger har sit eget sky-skrivebord.

Det kan også gøre ZeroPC interessant for skoler i udviklingslande, hvor man typisk kun har adgang til et begrænset antal computere – firmaets stiftere kalder det for ”One Desktop Per Child” og henviser dermed til det kendte u-landsprojekt One Laptop Per Child.

ZeroPC er stiftet af Young Song, som også står bag firmaet NComputing, der bygger billige thin-clients.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere