Stein Bagger anholdt i Armani og Rolex

(Opdateret) Den eftersøgte IT Factory-direktør meldte sig lørdag aften klokken 22 til politiet i Los Angeles.

Lørdag eftermiddag klokken et lokal tid - klokken 22 dansk tid - trådte den eftersøgte IT Factory-direktør Stein Bagger ind ad døren på Los Angeles Police Departments Central Division i downtown Los Angeles, Californien.

Bagger, der var iført et Armani-jakkesæt og Rolex-ur, lagde sine hænder på disken foran den vagthavende betjent og meddelte, at han var efterlyst for alvorlige økonomiske forbrydelser, og at han ønskede at melde sig selv.

Beskrivelsen af Baggers anholdelse stammer fra journalist Ron Lin fra avisen Los Angeles Times, som har talt med det lokale politi.

Baggers anmeldelse blev angiveligt mødt med skepsis fra de tilstedeværende betjente, men efter et kort tjek på internettet kunne hans identitet fastslås. Stein Bagger blev derefter anholdt.

Stein Bagger oplyste ved anholdelsen, at han var ankommet til USA fredag den 28. november, hvor han fløj fra Dubai til New York. Derefter har han angivligt kørt tværs gennem USA til Los Angeles, hvor han har indlogeret sig på et Best Western-hotel.

Det fremgår ikke, om Stein Bagger yderligere har udtalt sig til de amerikanske myndigheder, eller hvem han har været i kontakt sinden han forsvandt fra Dubai.

Stein Bagger er nu overført til Metropolitan Detention Centre, hvor han er i de amerikanske immigrationsmyndigheders varetægt.

Det danske politi vil nu begære Stein Bagger udleveret til retsforfølgelse i Danmark, oplyser vicestatsadvokat Jens Madsen fra Bagmandspolitiet til TV2 News.

Jens Madsens udtalelser til TV2 News bekræfter desuden, at Stein Bagger henvendte sig frivilligt til politiet, og at de amerikanske myndigheder vil tilbageholde Stein Bagger indtil videre.

Jens Madsen bekræfter desuden, at det danske politis søgelys blandt andet var rettet mod USA, da personer i Stein Baggers bekendtskabskreds havde tilknytning til USA. Jens Madsen vil dog ikke oplyse, hvilke personer, det drejer sig om.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere