IT skaber afhængighed

Sletter du aldrig dine elektroniske dokumenter? Tjekker du dine mails gentagende gange for at sikre at de går til den rigtige person? Så er du sandsynligvis en af de mange, der lider af Teknologi Afhængig Forstyrrelse (TAF), mener britiske forskere.

Ny forskning afslører at mange funktionærer har et særdeles anstrengt forhold til informationsteknologien. Faktisk indrømmer to ud af tre funktionærer en tendens til afhængighed, og en fjerdedel betegner ganske enkelt IT som upålidelig.

To ud af fem kunne aldrig drømme om at slette en e-mail eller et elektronisk dokument, da de bekymrer sig om at de kan få behov for den i fremtiden, mens en fjerdedel tjekker hver e-mail som de sender gentagne gange, fordi de er nervøse for at de sender den til den forkerte person.

Andre symptomer for Teknologi Afhængig Forstyrrelse (TAF) er behovet for at tjekke mails mindst hver tiende minut (24 pct.), læsning af forretningsmails på fridage (11 pct.) og kopiering af dokumenter og arkiv mere end tre gange pr. dag (7 pct.).

Tallene er samlet af Taylor Nelson Sofres i England for IT-leverandøren Fujitsu Services, som mener at virksomhederne har et ansvar for, at medarbejderne får et mere afslappet forhold til IT.

»Denne techno-afhængige opførelse kommer fra en mistillid til IT, en bekymring som enten vil køre en psykisk ned eller gøre at man ikke bruger IT korrekt,« siger direktør Peter Møller, Fujitsu Services i Danmark.

»Virksomheder bør uddanne deres ansatte således at de har et afslappet forhold til IT, og sikrer at støtten som de tilbyder, er god nok til at se og rette tilfældige fejl,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere